Η τουρκική εφημερίδα ‘Taraf’ θα μηνύσει τον Ερντογάν για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη


Δεκέμβριος 9, 2013.

Άγκυρα.

Η εφημερίδα ‘Taraf’ δημοσίευσε ότι θα προβεί σε νομική δράση κατά του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για  την έκκληση του: «το δικαστικό σώμα να κάνει τη δουλειά του», υπονοώντας την εφημερίδα.


 Τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας αναφέρουν ότι το μυστικό έγγραφο που δημοσίευσε η εφημερίδα και το άρθρο της  για το σχέδιο εκκαθάρισης της επιρροής του ισλαμικού κινήματος «Fethullah Gülen» που είχαμε αναφέρει προ ημερών, προκάλεσε την μήνιν του Ερντογάν.

Η ‘Taraf’ αναφέρει ότι ο Ερντογάν κατέθεσε μήνυση εναντίον του συντάκτη της εφημερίδας για «ανίχνευση» μυστικών κρατικών εγγράφων και κατόπιν προέβη σε δηλώσεις ότι «η δικαστική εξουσία πρέπει να κάνει τη δουλειά της», αναφορικά με το δημοσιογραφικό άρθρο.

Ο νομικός σύμβουλος  της εφημερίδα είπε ότι ο Ερντογάν διέταξε δικαστικούς υπαλλήλους να προβούν σε ενέργειες και αυτό είναι σοβαρή παράβαση του δικαστικού συστήματος και σαφής παραβίαση του νόμου.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα του εγγράφου που δημοσίευσε η ‘Taraf’, αλλά υποστήριξαν ότι δεν έχουν ληφθεί μέτρα για την εκτέλεση οποιαδήποτε ενέργειας.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr