Σερβία: Στρατιωτικά ελικόπτερα απεγκλώβισαν 22 άτομα που χάθηκαν στη χιονοθύελλα


Ιανουάριος 31, 2014.

Σερβικά στρατιωτικά ελικόπτερα κατάφεραν μέχρι στιγμής να σώσουν 22 ανθρώπους που χάθηκαν μέσα στη σφοδρή χιονόπτωση στον δρόμο Ζρένιανιν-Βελιγράδι, στο τμήμα Σταϊκιεβο- Πέρλεζ.


Σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο Τανγιουγκ οι αρχές έχουν σώσει συνολικά 40 άτομα που αποκλείστηκαν με τα αυτοκίνητά τους στην εθνική οδό στη χιονοθύελλα και αρκετά από αυτά είχαν μείνει από καύσιμα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας, Γιοβάν Κριβοκάπιτς , άλλα είκοσι άτομα είχαν μεταφερθεί νωρίτερα με μεταγωγικό ελικόπτερο στο νοσοκομείο της πόλης Ζρένιανιν.

Λόγω του ισχυρού ανέμου, απαγορεύτηκε σήμερα η κυκλοφορία των φορτηγών από και προς την Ουγγαρία και τη Ρουμανία, καθώς και η κίνηση δια μέσου του Δούναβη.

Παρά το γεγονός ότι σήμερα δεν χιόνισε, ο ισχυρός ανατολικός άνεμος που πνέει με ταχύτητα 130 χιλιομέτρων την ώρα, έχει δημιουργήσει σωρούς χιονιού που σε πολλές περιπτώσεις φθάνουν τα 4 μέτρα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr