Υπουργείο Δικαιοσύνης Συρίας: Απάτη η έκθεση για τα βασανιστήρια στη χώρα


«Σκοπιμότητα εν όψει της Γενεύης-2»

Ιανουάριος 22, 2014.

Δαμασκός.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Συρίας εξέδωσε μια επίσημη δήλωση σχετικά με τη δημοσίευση της 21ης Ιανουαρίου 2014, έκθεσης της δικηγορικής εταιρείας του Λονδίνου «Carter-Ruck», για βασανιστήρια στις συριακές φυλακές.

Η έκθεση χαρακτηρίζεται ως «προκατειλημμένη και αντιεπαγγελματική».


Η έκθεση περιέχει «ένα σύνολο φωτογραφιών αγνώστων ατόμων, ορισμένοι από τα οποία ήταν ξένοι τρομοκράτες που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών και πολιτικών στόχων- και αλλού εικονίζονται πολιτικοί και στρατιωτικοί που πέθαναν από βασανιστήρια των ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων».

Σε δήλωσή του το υπουργείο της Συρίας θα τονίσει:

«Ο καθένας που εργάζεται στον τομέα των ποινικών ερευνών, μπορεί να καταλάβει ότι οι φωτογραφίες είναι πλαστές και δεν έχουν καμία σχέση με άτομα που κρατούνται σε φυλακές της Συρίας».

Το Υπουρείο Δικαιοσύνης αμφισβήτησε επίσης την αυθεντικότητα των εγγράφων, που παρουσίασε ένας αποστάτης, αναφέροντας ότι τους ισχυρισμούς αυτούς τους είχαν εδώ και πολύ καιρό και τους δημοσίευσαν τώρα παραμονή της διάσκεψης Γενεύη-2.

Ο σκοπός μιας τέτοιας δημοσίευσης είναι «να υπονομεύσει τις διεθνείς προσπάθειες για την ειρήνευση στη Συρία και την ταπείνωση της τρομοκρατίας».

Η δήλωση τελειώνει με τη φράση:

«Σας διαβεβαιώνουμε ότι οι συριακές φυλακές υπόκεινται σε έλεγχο από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές με τον Γενικό Εισαγγελέα και τη νομική επιθεώρηση. Το σωφρονιστικό σύστημα λειτουργεί ενώπιον του λαού και των αρμοδίων δικηγόρων, σύμφωνα με τα καλύτερα και διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα. Τις φυλακές επισκέφθηκε ο Ερυθρός Σταυρός στη διάρκεια της παρούσης κρίσης».



--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr