Διαμαρτυρία Τούρκων δημοσιογράφων για απολύσεις σε Χουριέτ και Ράντικαλ


Ιανουάριος 4, 2014.

Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στις εφημερίδες Hurriyet Daily News και Radikal  διατύπωσαν τις αντιρρήσεις τους για την άδικη απόλυση 35 συναδέλφων τους.


 Οι δημοσιογράφοι από τις δύο εφημερίδες δημοσίευσαν ένα μανιφέστο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους απολυμένους συναδέλφους και δεσμεύονται ότι θα χρησιμοποιήσουν όλες τις νομικές διαδικασίες και θα αγωνισθούν για τα δικαιώματα των εργαζομένων και για την ακύρωση των απολύσεων.

Ειρωνικά, οι 20 απολυμένοι δημοσιογράφοι από την Χουριέτ και οι 15 από την Ραντικάλ, ανέφεραν ένα  γνωστό απόσπασμα που χρησιμοποιείται από  την  Χουριέτ (Hurriyet= Ελευθερία) στη διαφήμισή της στην τηλεόραση, στο κείμενο της απόλυσής τους, που του έδωσαν τον τίτλο:  « η ‘Ελευθερία’ (Hurriyet) είναι δική μου».

Οι δημοσιογράφοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους, με την προσχηματική κατηγορία (των εκδοτών) προς τους συναδέλφους τους,  ότι έχουν κλέψει το σλόγκαν της εταιρείας. Παραπονέθηκαν, επίσης,  ότι  μια τέτοια δικαιολογία επηρεάζει το δικαίωμα τους  να αναζητήσουν εργασία αλλού.

Επιπλέον οι δημοσιογράφοι απαίτησαν να μάθουν τον πραγματικό λόγο για την απόλυσή τους και ζητούν να πληροφορηθούν  τι πήγε λάθος με τη στρατηγική που ακολουθούσαν και ποια ήταν τα κριτήρια της βελτίωσής τους.

Ακόμη, ζητούν να μάθουν γιατί τιμωρήθηκαν οι εργαζόμενοι, αν οι διευθυντές δεν ήταν σε θέση να πληρώσουν τους μισθούς τους.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr