Εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα- Αντεπίθεση της ισραηλινής αεροπορίας


Ιανουάριος 17, 2014.

Τελ Αβίβ. 

Πέντε πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τη βόρεια περιοχή της Γάζας προς την ισραηλινή περιοχή Ασκελόν.

Οι σειρήνες ήχησαν αυτόματα στην πόλη και ενεργοποιήθηκε το σύστημα αεράμυνας ‘Iron Dome’ με αποτέλεσμα να καταρριφθούν οι πύραυλοι.


Ισραηλινά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι πύραυλοι έπεσαν σε ακατοίκητο χώρο, ακίνδυνοι χωρίς να προκληθεί βλάβη.

Σε απάντηση η ισραηλινή πολεμική αεροπορία επιτέθηκε σε τέσσερις στόχους στη Λωρίδα της Γάζας. Καταστράφηκαν εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυραύλων, αποθήκες με όπλα και εργαστήρια παραγωγής τους.

Τα μαχητικά αεροσκάφη επέστρεψαν στις βάσεις τους και υπέβαλαν έκθεση για τους στόχους που έπληξαν.

Λίγη ώρα αργότερα από την παλαιστινιακή πλευρά ανακοινώθηκαν οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον βομβαρδισμό.

Στις 6:10 χθες τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τραυματίστηκαν μια γυναίκα και τέσσερα παιδιά, σύμφωνα  με το δημοσίευμα δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους.

Το γραφείο Τύπου του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να προβαίνει σε επιθέσεις κατά των τρομοκρατών σε απάντηση κάθε απόπειρας κατά της χώρας.

Την περασμένη εβδομάδα, εκτόξευση πυραύλων από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ έγινε κατά την ημέρα της κηδείας του Αριέλ Σαρόν.
Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν και εξερράγησαν σε ανοιχτό χώρο στην περιοχή  Σντερότ. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, σημειώνει το δημοσίευμα της ισραηλινής τηλεόρασης ‘9’.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr