Μια ιστορική μέρα για τη Σερβία


Ιανουάριος 21, 2014.

Μετά τη συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων με το Κοσσυφοπέδιο στις Βρυξέλλες, ξεκίνησαν σήμερα οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη του Βελιγραδίου στην Ένωση, σημειώνει η σκοπιανή Ούτρινσκι.

Οι πρώτες διακυβερνητικές διασκέψεις μεταξύ  της Σερβίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρχίζουν επίσημα μετά την σημερινή  απόφαση των Βρυξελλών.

Η Σερβία εκπροσωπήθηκε από τον πρωθυπουργό Ίβιτσα Ντάτσιτς και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό,  Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ενώ ο Επίτροπος της Διεύρυνσης της ΕΕ, Στέφαν Φούλε,  εκπροσώπησε   την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο πρόεδρος του Συνεδρίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, την προεδρία της ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Αυτή αποτελεί μια ιστορική μέρα για τη Σερβία και την ΕΕ και ο Επίτροπος της Διεύρυνσης της ΕΕ, Στέφαν Φούλε, απένειμε συγχαρητήρια στη Σερβία, γράφει η σλαβική εφημερίδα, διαπνεόμενη από έντονο αίσθημα απογοήτευσης για τα Σκόπια.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr