«Κρίσιμη» επίσκεψη Ερντογάν στις Βρυξέλλες


Ιανουάριος 13, 2014.

Ως κρίσιμη καθορίζεται η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις Βρυξέλλες, στις 21 Ιανουαρίου, από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, για τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ.

Η επίσκεψη του Ερντογάν είναι η πρώτη, μετά από πέντε χρόνια και καθορίζεται σημαντική ως προς τις συναντήσεις που θα έχει.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα, ο Τούρκος πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ, Herman Van Rompuy, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς. Οι συναντήσεις θα γίνουν με τον καθένα ξεχωριστά, όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

Στη διάρκεια των συνομιλιών με τους αξιωματούχους της ΕΕ, ο Τούρκος πρωθυπουργός θα αναφερθεί στις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ  όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά το περασμένο έτος,  διατηρώντας παράλληλα την ώθηση ώστε να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο,  κάνοντας αναφορά στα μέτρα τα οποία πρόκειται να ληφθούν στην Τουρκία προς την κατεύθυνση αυτή.

Ένα σημαντικό θέμα για τους Τούρκους πολίτες το οποίο θα τεθεί είναι το θέμα της απαλλαγής των θεωρήσεων για τις μετακινήσεις τους στην ΕΕ.

Ο Ερντογάν αναμένεται να μιλήσει σε εκδήλωση των Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών, για τα πενήντα χρόνια του μεταναστευτικού ρεύματος  των Τούρκων στο Βέλγιο στο θεματικό πλαίσιο των σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr