«Απόπειρες πραξικοπήματος στη Σαουδική Αραβία- σιωπή στον Τύπο»


Ιανουάριος 10, 2014.

Επιβεβαιωμένες αναφορές –σημειώνει η αλ Χαντάθ, φέρουν τον βασιλιά Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ Σαούντ, να είναι ο τελευταίος κυβερνήτης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας από την οικογένεια των Αλ Σαούντ, μετά τις επανειλημμένες προσπάθειες στρατιωτικών πραξικοπημάτων στο Βασίλειο, εν μέσω μεγάλης φίμωσης των Μέσων Ενημέρωσης.


Οι αναφορές σημειώνουν  ότι συνελήφθησαν  ο πρίγκιπας Σουλτάν Μπιν  Χαλέντ Αχμέντ μπιν Αμπντούλ Αζίζ  και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Μπιν Φάχντ και μια σειρά από πρίγκιπες εξόριστων αντιπάλων που βρίσκονται εκτός Βασιλείου.

Οι αναλυτές αναμένουν επικείμενη αναταραχή εντός των ανατολικών περιοχών της Σαουδικής Αραβίας και των βόρειων περιοχών εν μέσω προειδοποιήσεων ότι θα εισέλθει η Αλ Κάιντα στην πρώτη γραμμή με το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας καθώς γίνονται κινήσεις να μεταβιβάσει την εξουσία σε έναν από τους αδελφούς του.

--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr