Αλβανοί και Κοσοβάροι σχεδιάζουν πρωτοβουλίες για Αλβανούς Σερβίας


Ιανουάριος 9, 2014.

Πρέσεβο.

Η υπουργός Καινοτομίας και Διοίκησης, Μιλένα Χαρίτο- Milena Harito, ανακοίνωσε σήμερα ότι στην κοινή συνεδρίαση των  κυβερνήσεων της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου, θα υπογράψουν μια σειρά από βασικά έγγραφα σχετικά με τη διμερή συνεργασία.


Σε δηλώσεις της προς τα μέσα ενημέρωσης, η Χαρίτο, τόνισε ότι η κοινή διάσκεψη των δύο κυβερνήσεων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στην πόλη Πρίζρεν του Κοσσυφοπεδίου, όπου προτεινόμενα σχέδια θα οριστικοποιηθούν  με την υπογραφή  σε ανώτατο επίπεδο για τη συνεργασία, τη στρατηγική εταιρική σχέση, τις μεταφορές και τις υποδομές καθώς και τη στενή συνεργασία στο τομέα της ένταξης.

Σύμφωνα με την Αλβανή υπουργό, για τους Αλβανούς της νότιας Σερβίας, στο Πρέσεβο, υπάρχουν δύο προτάσεις, η δημιουργία ενός ταμείου μητρότητας και ενός άλλου κοινού ταμείου για την ανάπτυξη στην περιοχή του Πρέσεβο, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα της ομώνυμης πόλης.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr