Ερντογάν: “Η Τουρκία δεν έχει κρυφή ατζέντα”


Ιανουάριος 15, 2014.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, στην ετήσια διάσκεψη των Τούρκων πρεσβευτών, στην Άγκυρα, ότι « η δραστηριότητα  της επιχείρησης της 17η Δεκεμβρίου, ήταν μια απόπειρα πραξικοπήματος υπό το πρόσχημα της διαφθοράς».


Ο Ερντογάν μίλησε ενώπιον των επισήμων εκπροσώπων της Τουρκίας σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι ταξίδευσαν στην τουρκική πρωτεύουσα για την ετήσια συγκέντρωση τους.

Ο Ερντογάν είπε ότι δεν ομιλεί ως κυβέρνηση ή ως κόμμα «AK», αλλά εκπροσωπώντας την Τουρκία, αναφερόμενος στις πρόσφατες δραστηριότητες των εισαγγελικών αρχών.

«Δεν κρατάμε μυστικά της εξωτερικής μας πολιτικής. Η Τουρκία είναι μία χώρα που λειτουργεί με αρχές, δεν υπάρχουν κρυφές προθέσεις ή ατζέντες», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός στην ομιλία τους προς τους πρέσβεις, στην Άγκυρα.

Συγχρόνως, αποστασιοποιήθηκε από τυχόν τρομοκρατικές οργανώσεις και καταδίκασε τους ισχυρισμούς, ότι η κυβέρνησή του έχει βοηθήσει κάποιες τρομοκρατικές ομάδες.

«Η διαδικασία που ακολουθήθηκε την 17η Δεκεμβρίου, αποσκοπούσε σε χτύπημα πολλαπλών στόχων με μια επέμβαση. Όλοι βλέπουμε ότι το περιεχόμενο και η δομή αυτής της επέμβασης είναι εντελώς διαφορετικές.

Η επέμβαση περιλάμβανε μια εκστρατεία σπίλωσης της διαφθοράς, ενώ το περιεχόμενό της αποτελούσε σαμποτάζ εναντίον της δημοκρατίας, της εθνικής βούλησης και της πολιτικής, ιδίως, σε αυτήν που ακολουθούμε  στην εξωτερική μας πολιτική, όπως φάνηκε πρόσφατα», δήλωσε ο Ερντογάν.

Η κυβέρνηση, χρησιμοποιεί αυτή τη συνάντηση για να ενημερώσει στους απεσταλμένους μας (πρέσβεις)  την εγχώρια και την διεθνή πολιτική της Τουρκίας, σημειώνει το Donya Bulteni.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr