Διανοούμενοι Σκοπίων προς ΕΕ: Σταματήστε τον Βενιζέλο, ωθεί το φασισμό στα Σκόπια!


 «Οι διανοούμενοι αντιδρούν στην κατάχρηση της ΕΕ από τον Βενιζέλο»

Ιανουάριος 26, 2014.

Σκόπια.

Με κοινή επιστολή τους οι διανοούμενοι των Σκοπίων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και την εντόπια σλαβική κοινωνία, προτρέπουν να σταματήσουν τις προθέσεις των ελληνικών αρχών να προωθήσουν τους κρατικούς τους στόχους, μέσω  της ελληνικής προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ.

Οι προσβολές και τα ψέματα  ανάγκασαν τους διανοούμενους να  σηκωθούν και πάλι, αυτή τη φορά ζητώντας από την Ένωση και τις εντόπιες κρατικές αρχές να ανταποκριθούν επειγόντως σε αυτές τις κρυμμένες και επικίνδυνες ιδέες που εξαπλώνονται από την Ελλάδα.

Οι διανοούμενοι με απογοήτευση και αποτροπιασμό αντιμετωπίζουν τις πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος ενώπιον της γαλλικής Γερουσίας, ως πρόεδρος, καταχρηστικά, είπε ότι τα Σκόπια έχουν μια τεχνητή εθνική ταυτότητα και η γλώσσα τους είναι ψευδομακεδονική, σημειώνει το σλαβικό κανάλι των Σκοπίων ‘Σίτελ’.

Η Σλαβική κοινότητα- που αυτοπροσδιορίζεται ως «μακεδονική»- δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει την Ελλάδα να ανακινήσει εθνοτικές και πολιτικές αναταραχές στο πρώην γιουγκοσλαβικό κρατίδιο.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr