Επίσκεψη Γάλλου προέδρου στην Τουρκία


“Θα υπογράψουν οικονομικές συμφωνίες 30 δις ευρώ”

Ιανουάριος 27, 2014.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, αφίχθη στην Άγκυρα για διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία.

Μετά την αναθέρμανση των Γαλλο-Τουρκικών σχέσεων, ο François Hollande είναι ο πρώτος πρόεδρος που πάει στην Τουρκία μετά από 22 χρόνια.


Το αεροπλάνο της γαλλικής προεδρίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Esenboga της Άγκυρας στις 13:00.

Πρώτη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου θα είναι στην 13:40 στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Αμπντουλάχ Γκιούλ στο προεδρικό μέγαρο στη Sanakaya.

Μετά τη συνάντηση θα υπογραφούν οι οικονομικές συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών.


Στη συνέχεια, οι πρόεδροι θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.
Ο Ολάντα θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο θα συναντηθεί αργότερα. Κατόπιν θα συναντηθεί στην έδρα της Γαλλικής Πρεσβείας με τον αρχηγό του  Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Το βράδυ ο πρόεδρος της τουρκικής δημοκρατίας θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του στο Sankaya Palace.

Ο Γάλλος πρόεδρος συνοδεύονταν από τον υπουργό Εξωτερικών, Laurent Fabius, τον υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου, Nicole Bricq,  τον υπουργό Άμυνας, Jean Yves le Drian, τον υπουργό Βιομηχανίας και Ανάπτυξης, Arnaud Montebourg, τον υπουργό Ενέργειας, Philippe Martin, τον υπουργό αρμόδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, Genevieve Fioraso και τον υπουργό Γεωργίας, Stéphane Le Foll. 

Επίσης, και οι επικεφαλής των ομάδων γαλλο-τουρκικής φιλίας και της γαλλο-τουρκικής φιλίας της γαλλικής Γερουσίας, σύμφωνα με το Cihan.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr