Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ματαίωσε την επίσκεψή του στην Τουρκία


Ιανουάριος 27, 2014.

Ο Τσακ Χάγκελ, υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ,  ματαίωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Τουρκία, χωρίς να διευκρινίζει το λόγο, αλλά εξέφρασε την ελπίδα να επισκεφθεί τη χώρα σύντομα.


Ο Χάγκελ αναμενόταν να πληρώσει μια επίσκεψη στην Τουρκία στις 27 Ιανουαρίου, ως μέρος της ευρωπαϊκής περιοδείας του.

«Ο Γενικός Γραμματέας της Άμυνας, Chuck Hagel, ελπίζει να επισκεφθεί την Τουρκία σύντομα και θα συνεχίσουμε να αναζητούμε ευκαιρίες», είπε αμερικανική διπλωματική πηγή στην Hürriyet Daily News, αλλά αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένη αιτία για την αναβολή.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ήταν προγραμματισμένη  του Χάγκελ να γίνει σε υψηλό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών, έπειτα από το ταρακούνημα ενός τεράστιου εσωτερικού πολιτικού σεισμού που επηρέασε  τις σχέσεις Ουάσιγκτον- Άγκυρας.

Κύρια θέματα της συζήτησης θα ήταν η απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το κινεζικό σύστημα αεράμυνας και τους κινδύνους που εγκυμονεί η εξάπλωση της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Επίσης, ένα άλλο θέμα που θα έμπαινε στη συζήτηση ήταν το καταφύγιο της Αλ Κάιντα στην παραμεθόρια περιοχή Ιράκ-Συρίας και η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr