Τουρκία: Διαψεύδονται οι φήμες για κατάσταση έκτακτης ανάγκης


Ιανουάριος 14, 2014.

Άγκυρα.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπασίρ Αταλάι, αρνήθηκε  προς την αντιπολίτευση τις φήμες που έλεγαν ότι η Τουρκία θα τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


 Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός αξιολογώντας τις δηλώσεις  του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλισντάρογλου, ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αρνήθηκε αυτό το ενδεχόμενο.

«Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει τέτοια ενέργεια. Επιπρόσθετα, όταν αναλάβαμε την εξουσία στην Τουρκία, η πρώτη πράξη μας ήταν να καταργήσουμε το καθεστώς της έκτακτης ανάγκης στην ανατολική Ανατολία», είπε αιχμηρά ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι CNNTurk.

Η αναφορά έγινε μετά την επιχείρηση κατά της τρομοκρατίας σήμερα σε έξι επαρχίες στη χώρα και τις συλλήψεις δεκάδων υπόπτων. Ιδιαίτερα μετά την απομάκρυνση και άλλων διοικητών της Αστυνομίας σε πόλεις όπου διεξήχθη η επιχείρηση.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr