«Στη Συρία 15 τοις εκατό των ξένων ανταρτών είναι Σαουδάραβες»


Ιανουάριος 15, 2014.

Ο μόνιμος εκπρόσωπος  της Συρίας, στα Ηνωμένα Έθνη, Μπασάρ Τζααφαρί, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του δήλωσε, χθες,  ότι «οι συριακές αρχές είναι πεπεισμένες ότι το 15 τοις εκατό των ξένων ανταρτών στο έδαφος της Συρίας είναι Σαουδάραβες.

Ο Αλ Τζααφαρί επανέλαβε επίσης ότι για πολλαπλή φορά έχει ενημερώσει για το θέμα αυτό τα Ηνωμένα Έθνη.


Διευκρίνισε ότι οι Σαουδάραβες αντάρτες βρίσκονται στις τάξεις  των ισλαμικών ομάδων του Ισλαμικού Εμιράτου Ιράκ και Λεβάντε(Daash), στο Μέτωπο αλ Νούσρα, καθώς και  μια σειρά  από άλλες οργανώσεις.

Σύμφωνα με τον Αλ Τζααφαρί «η Σαουδική Αραβία δεν χρηματοδοτεί μόνο τους δικούς της αγωνιστές αλλά και άλλους που τους έχει εκπαιδεύσει και τους έχει αποστείλει στη Συρία.

Πρόσθεσε: «Στείλαμε κατ’ επανάληψη επιστολές και απευθύναμε εκκλήσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, γνωστοποιώντας ότι έχουμε εντοπίσει την ταυτότητα και τα ονόματα των μαχητών που έχασαν τις ζωές τους στις συριακές περιοχές και ειδικά στο τελευταίο μήνυμα έχουμε τουλάχιστον εκατό ονόματα μισθοφόρων με σαουδαραβικές ταυτότητες.

Ο Αλ Τζααφαρί τόνισε, ακόμη,  ότι η Δαμασκός περιμένει μια απάντηση από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας, ή να παραδεχθεί την ενοχή της ή να αποδείξει την αθωότητά της, σημειώνει η ‘αλ Χαντάθ’.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr