Τουρκία: Η αστυνομία επιτέθηκε σε διαμαρτυρόμενους για τη διαφθορά στα Άδανα


Ιανουάριος 5, 2013.

Άδανα.

Η τουρκική αστυνομία δεν δίστασε να επιτεθεί εναντίον διαμαρτυρομένων πολιτών που φώναζαν συνθήματα κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, μπροστά τα γραφείο του κυβερνώντος κόμματος, Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, στα Άδανα (νότια Τουρκία).


Σύμφωνα με το πρακτορείο Doğan μια ομάδα περίπου 50 ατόμων δυσαρεστημένοι από τη διαφθορά στα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης, επεχείρησε να δώσει μια συνέντευξη Τύπου και κυριολεκτικά παρασύρθηκε από την αστυνομία.

Ειδικές δυνάμεις κινούμενες κρυφά,  μέσα στις τάξεις της αστυνομίας, επιτέθηκαν βάναυσα στους διαδηλωτές με γροθιές και κλωτσιές και για ένα χρονικό διάστημα  έγιναν σφοδρές συγκρούσεις.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από την έδρα του κόμματος «AKP» περίπου στις 15:00 μετά από κάλεσμα στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης με το σύνθημα «Μην λέτε ψέματα για τη ληστεία και την κλοπή. Να παραιτηθεί άμεσα η κυβέρνηση», όπως σημειώνει το τούρκικο πρακτορείο.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr