«Η Χρυσή Αυγή είχε παραστρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης στην Πελοπόννησο»




Το πρωτοσέλιδο της σκοπιανής εφημερίδας

Ιανουάριος 17, 2014.

 Η εφημερίδα Dnevnik των Σκοπίων έχει ως πρωτοσέλιδο θέμα το ελληνικό ακροδεξιό κόμμα «Χρυσή Αυγή» και τις νέες αποκαλύψεις περί παραστρατιωτικής εκπαίδευσης σε τοποθεσία της Πελοποννήσου.

«Ορισμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, δημοσίευσαν χθες, φωτογραφίες από το στρατόπεδο εκπαίδευσης της Χρυσής Αυγής, όπου φαίνονται καθαρά τα ναζιστικά σύμβολα και τα όπλα του κόμματος.


Οι φωτογραφίες αποτελούν μέρος των υπόπτων για τη δολοφονία του ράπερ Παύλου Φύσσα, τον Σεπτέμβριο, όπου στάθηκε αφορμή να ξεκινήσει μια σειρά συλλήψεων μελών της Χρυσής Αυγής.

Τα μέσα ενημέρωσης επικαλούνται τις αστυνομικές πηγές, και οι φωτογραφίες είναι στους υπολογιστές της οργάνωσης. Ένας υπολογιστής περιείχε 13 928 φωτογραφίες και 868 βίντεο αφιερωμένα στην Χρυσή Αυγή. Οι ιδιοκτήτες προσπάθησαν να απομακρύνουν 137 φωτογραφίες, αλλά το εργαστήριο της αστυνομίας τις ‘γλύτωσε’.

Εκτός από τις φωτογραφίες, η αστυνομία δημοσίευσε και συνομιλίες μεταξύ της οργάνωσης και του αρχηγείου της αστυνομίας κατά τη νύκτα που σκοτώθηκε ο ακτιβιστής αντιφασίστας Φύσσας».

Και πιο κάτω:


« Η Χρυσή Αυγή, η οποία είναι πλέον τρίτο κόμμα στην Ελλάδα, διαθέτει 18 βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενήργησε ως εγκληματική οργάνωση επί 26 χρόνια, αλλά μόλις τώρα αποκαλύφθηκαν οι εγκληματικές δραστηριότητές της. Ως εκ τούτου, το κόμμα έχασε τη χρηματοδότησή του από το κράτος, όπως αποφασίστηκε από το Κοινοβούλιο, αλλά παρά τις συλλήψεις, η Χρυσή Αυγή απολαμβάνει τη στήριξη των πολιτών.

Η εφημερίδα «Έθνος» αναφέρει μια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την ‘Metron Analysis’, όπου δείχνει ότι την Χρυσή Αυγή θα την ψηφίσουν 6,7 τοις εκατό των Ελλήνων, αν η χώρα πάει σε εκλογές», σημειώνει η Dnevnik.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr