Αίγυπτος: Γάλλοι πράκτορες προειδοποιούν για δολοφονίες στρατιωτικών


Ιανουάριος 16, 2014.

Κάιρο.

Διαρροές  από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας, αναφέρουν ότι Γάλλοι πράκτορες παρέδωσαν στον αιγυπτιακό στρατό έναν φάκελο στον οποίοι περιλαμβάνονται 70 ανώτεροι αξιωματικοί που ενδέχεται να δολοφονηθούν από τους Ισλαμιστές.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, πρώτος είναι ο γενικός συνταγματάρχης Abdel-Fatah el-Sissi και δεύτερος ο στρατηγός Sidqi Sobhi Sayed και ακολουθεί μια μεγάλη ηγετική ομάδα του αιγυπτιακού στρατού.

Η προειδοποίηση αναφέρει, επίσης, ότι η οργάνωση των δολοφονιών συνδέεται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα γίνει προσπάθεια δολοφονίας τους  «μέσα από εσωτερικά γεγονότα του στρατού».

Η ‘Αλ Χαντάθ’ που επικαλείται δικές της πηγές, αναφέρει, ακόμη, ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει σχέσεις με ηγέτες μια άλλης οργάνωσης της  έκνομης ‘μυστικής αδελφότητας Ali Ashmawi’, μέλη της οποίας έχουν διεισδύσει στο στρατό πριν από δεκαετίες.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr