Μαυροβούνιο: Εφημερίδες με μαύρες σελίδες – διαμαρτυρία για βία σε δημοσιογράφους


«Έτσι θα μοιάζει το δικαίωμα στην ενημέρωσή σας όταν αυτοί που θέλουν να σας ενημερώνουν υποστούν καταστολή. Σταματήστε την καταστολή των δημοσιογράφων!», γράφει  στη μαύρη σελίδα των εφημερίδων.

Ιανουάριος 17, 2014.

Οι εφημερίδες του Μαυροβουνίου, «Νταν»και «Βιγέστι»  κυκλοφόρησαν σήμερα  έχοντας την τρίτη τους σελίδα λευκή, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βία κατά των δημοσιογράφων, όπως σημειώνει το Τανγιούγκ.


Στην εφημερίδα έγραφε ότι ‘έτσι θα είναι η ενημέρωση των αναγνωστών αν συνεχισθεί η βία κατά των δημοσιογράφων- Σταματήστε την καταστολή κατά των δημοσιογράφων’, σημειώνεται στις εφημερίδες.

Η αντίδραση των εφημερίδων  είναι αποτέλεσμα των επιθέσεων που δέχονται δημοσιογράφοι και στις δύο εφημερίδες. Η αντίδρασή τους κορυφώθηκε όταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός ρίχτηκε εναντίον τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δημοσιογράφων Μαυροβουνίου έχει ζητήσει την απεργία των δημοσιογράφων, για να διαμαρτυρηθούν στα φαινόμενα βίας που παρεμποδίζουν την ελεύθερη ενημέρωση και υπονομεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, σημειώνει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr