Κωνσταντινούπολη: Πρωτοχρονιά με διαδηλώσεις στο μετρό


Ιανουάριος 1, 2014.

Τουρκία.

Περίπου 1000 άτομα διαδήλωσαν στο σταθμό του μετρό της Κωνσταντινούπολης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ξυλοδαρμό αστέγου, από τους φύλακες, γιατί μπήκε στις εγκαταστάσεις, χωρίς να πληρώσει εισιτήριο.

Οι διαδηλώσεις έρχονται ως συνέχεια της πολιτικής κρίσης- γράφει το αραβικό ‘Σκάι νιουζ’- και με φόντο τους Τούρκους αξιωματούχους που κατηγορούνται για υποθέσεις διαφθοράς, προκαλώντας σημαντική κρίση στην κυβέρνηση του Τούρκου πρωθυπουργού, Ερντογάν.

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, ένας άστεγος, νεαρός άνδρας, ονόματι Αϊκούτ Κιλίτς, 20 ετών, χτυπήθηκε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να πάθει διάσειση, από φύλακες που προσπάθησαν να τον σταματήσουν καθώς μπήκε στο σταθμό.

Οι διαδηλώσεις είναι ασταμάτητες στην Τουρκία, από το περασμένο καλοκαίρι. Σε τρεις μήνες θα διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές,  που θεωρούνται ως δοκιμή αντοχής για την κυβέρνηση Ερντογάν, σημειώνει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr