Σκόπια: Ο Γκρούεφσκι προσπαθεί να πείσει τους Αλβανούς ηγέτες για πρόωρες εκλογές


Ιανουάριος 20, 2014.

Σκόπια. 

Ο Αλί Αχμέτι και ο Νίκολα Γκρούεφσκι συναντήθηκαν, αλλά δεν μίλησαν για πρόωρες εκλογές, υποστηρίζει το αλβανικό κόμμα DUI.


Ωστόσο, ανεπίσημα, ο λόγος της συνάντησης ήταν το αίτημα του Γκρούεφσκι για πρόωρες εκλογές.

«Αν ήταν δυνατόν να ανοίξει το θέμα αυτό, θα έπρεπε πρώτα να το συζητήσουμε στην ηγεσία του κόμματος, ενώ δεν το συζητήσαμε. Θα υπάρξει μια συνάντηση της προεδρίας με μια συγκεκριμένη ατζέντα, όχι όμως για πρόταση πρόωρων εκλογών», δήλωσε ο Μπουγιάρ Οσμάνι, εκπρόσωπος του DUI.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Σαββατοκύριακο ο Γκρούεφσκι και ο Μεντούχ Τάτσι  (του δεύτερου αλβανικού κόμματος στα Σκόπια) συναντήθηκαν για το ίδιο ακριβώς θέμα. Με της σειρά του, το DPA δεν θέλησε να σχολιάσει σχετικά με τους λόγους και το περιεχόμενο της συνάντησης, ούτε αν πρόκειται να κηρύξει το κυβερνών κόμμα πρόωρες εκλογές.

Παρά του ότι δεν υπήρχε κάποια επίσημη δήλωση για τις συνεδριάσεις του VMRO-DPMNE με τον Αλί Αχμέτι και τον Μεντούχ Τάτσι για πρόωρες εκλογές, οι πρόσφατες δραστηριότητες της κυβέρνησης δείχνουν ότι το κόμμα ετοιμάζεται για προεκλογική εκστρατεία.

Και όσον αφορά τον νέο εκλογικό νόμο, σύμφωνα με το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα-SDSM, ο Γκρούεφσκι επιδιώκει να απενεργοποιήσει το SDSM να βρει άλλοθι, για να ξεφύγει από το ενδεχόμενο των πρόωρων  εκλογών, σχολιάζει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr