Αλβανική Διασπορά- Νέα Υόρκη: Το Αλβανικό Ισλαμικό Κέντρο εόρτασε τη γέννηση του Μωάμεθ


Ιανουάριος 24, 2014.

Staten Island-NYC.

Το Αλβανικό Πολιτιστικό Ισλαμικό Κέντρο (AICC), την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου του 2014, οργάνωσε θρησκευτική εορτή σηματοδοτώντας τα γενέθλια του προφήτη Μωάμεθ με τον τίτλο « Εορτάζοντας τη ζωή του Προφήτη Μωάμεθ».


Η εορταστική εκδήλωση  διανθίστηκε από ομιλίες που αναφέρονταν στη Γενέθλια Ιερή Εβδομάδα του Προφήτη.

Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί και παραβρέθηκαν επιφανείς εκπρόσωποι θρησκευτικών ηγετών διαφόρων θρησκειών, Χριστιανών, Ορθοδόξων, Εβραίων, ακτιβιστών μη κυβερνητικών οργανώσεων, τοπικοί ηγέτες και πολιτικά πρόσωπα τα οποία είναι κορυφαία στη Νέα Υόρκη καθώς και εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης.

Η εκδήλωση έγινε στο Στάτεν Αϊλαντ- Staten Island, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο αλβανικό τζαμί, ένα από τα μεγαλύτερα των Ηνωμένων Πολιτειών, σημειώνει το δημοσίευμα.

Το Αλβανικό Ισλαμικό Κέντρο στη Νέα Υόρκη είναι ένα από πιο δραστήρια ισλαμικά κέντρα. Έχει επαινεθεί και αναγνωριστεί από την πολιτική ηγεσία της Νέας Υόρκης, τον πρώην δήμαρχο, Bloomberg, τον αστυνομικό επίτροπο, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τις κυβερνητικές οργανώσεις.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση ήταν εντυπωσιακά μαζική, σημειώνει το δημοσίευμα της αλβανικής διασποράς.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr