Γενεύη-2: Προειδοποίηση Συρίας για αποχώρηση από τη Διάσκεψη

 Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας,  Ουαλίντ αλ Μοάλεμ χαρακτήρισε ανέτοιμη την συριακή αντιπολίτευση για έναρξη διαπραγματεύσεων

Ιανουάριος 24, 2014.

Γενεύη.

Οι άμεσες διμερείς διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης της Συρίας και της αντιπολίτευσης, οι οποίες επρόκειτο να γίνουν το πρωί της Παρασκευής, 24 Ιανουαρίου, δεν πραγματοποιήθηκαν.

 Είχε προγραμματισθεί σε αυτήν τη συνάντηση να παραστεί ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, Lakhbar Brahimi.

Τα μέλη της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι δεν θα συναντηθούν με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης της Συρίας «αφού δεν είναι έτοιμη να δεχθεί τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης διάσκεψης της Γενεύης».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Συρίας, Φαϊζάλ Μικντάντ:

«Έπρεπε να συνεδριάσουμε σήμερα όλοι μαζί και να αρχίσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων, αλλά το πρωί λάβαμε τηλεφώνημα και ενημερωθήκαμε ότι το δεύτερος μέρος αρνήθηκε να παραστεί στη συνάντηση, όπως είχε προγραμματισθεί».

Ο Ειδικός Απεσταλμένος, Λαχντάρ Μπραχίμι, πραγματοποιεί ξεχωριστές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των συγκρουόμενων πλευρών.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, ο επικεφαλής της Συρίας, υπουργός Εξωτερικών, Ουαλίντ αλ Μοάλεμ, είπε ότι αν δεν πραγματοποιηθεί μέχρι το Σάββατο εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις, η αντιπροσωπεία της συριακής κυβέρνησης θα εγκαταλείψει τη Γενεύη «εξαιτίας της έλλειψης σοβαρότητας σε σχέση με το ζητούμενο και της φτωχής ετοιμότητας της άλλης πλευράς».

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr