«Οι Τούρκοι βοηθούν τους Τουρκμένους στη Συρία»


Ιανουάριος 17, 2014.

Ο αρχηγός του δημοκρατικού κινήματος των Τουρκμένων στη Συρία, Αβδουλκερίμ Αγά, επαίνεσε την Τουρκία για τη βοήθεια της, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.


Ο Αβδουλκερίμ Αγά τόνισε ότι «οι Σύριοι Τουρκμένοι δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν χωρίς την ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχεται από την Τουρκία» και πρόσθεσε «ορισμένοι που είναι προσκείμενοι με το συριακό καθεστώς επιμένουν να δυσφημίζουν την Τουρκία».

Ο Αγά μίλησε στον ανταποκριτή του Anadolu στο Ερμπίλ , την πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν, όπου βρέθηκε εκεί σε μια συνάντηση πολιτικών εκπροσώπων της περιοχής.

Ο ίδιος είπε ότι ο λαός της Συρίας υπόκειται στις επιθέσεις των τρομοκρατικών οργανώσεων και έχει εκτροχιασθεί η εξέγερση του συριακού λαού.

«Το καθεστώς του Μπάαθ, είχε απελευθερώσει φυλακισμένους για να προβούν σε διαδηλώσεις στο Ιράκ, την Τουρκία και το Λίβανο», είπε.

Αναφερόμενος για τους στόχους του κινήματος του οποίου ηγείται, δήλωσε «θέλουμε όλοι οι Τουρκμένοι να ζουν κάτω από την ίδια ομπρέλα της Συρίας. Δεν θέλουμε να διαχωριστούμε από τη Συρία και εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε με την ελπίδα της αναβίωσης του πολιτισμού μας».

Οι Τουρκμένοι ,γράφει το Anadolu, είναι η δεύτερη εθνοτική ομάδα στη Συρία, με πληθυσμό 3,1 εκατομμύρια, μετά τους Άραβες.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr