Ερντογάν: Θα αποκηρύξω τα παιδιά μου εάν εμπλέκονται στη διαφθορά


Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν στη Σχολή  İmam Hatip στην Κωνσταντινούπολη

Ιανουάριος 17, 2014.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στη θρησκευτική επαγγελματική σχολή «Ιμάμ Χατίπ» της Κωνσταντινούπολης απάντησε με αυστηρότητα στους επικριτές του.


Αναφερόμενος στα δημοσίευμα που φέρουν την οικογένειά του, ειδικά ο γιος του Μπιλά Ερντογάν, σε υποθέσεις διαφθοράς, είπε τα εξής:

« [Υπήρξε] μια προπαγάνδα για να πληγεί το κύρος μου, η οποία διαδίδεται από την αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με τα παιδιά μου. θα τω πω ξεκάθαρα: Αν κάποιο από τα παιδιά μου εμπλέκεται σε αυτήν τη διαφθορά, εγώ θα το αποκηρύξω», είπε ο Ερντογάν με την ευκαιρία της εκατονταετηρίδας της ίδρυσης της σχολής «Ιμάμ Χατίπ».

Ορισμένοι βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, έχου επικρίνει την κυβέρνηση, επικαλούμενοι  δημοσιεύματα ότι ο Μπιλάλ Ερντογάν δεν κατέθεσε ως μέρος της συνεχιζόμενης έρευνας για τη διαφθορά. Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ, δήλωσε ότι στις 17 Δεκεμβρίου, δεν υπήρξε ένταλμα για τη σύλληψη ή για την κράτηση του νεότερου υιού του Πρωθυπουργού, σημειώνει η Χουριέτ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr