Ισραήλ: Χιλιάδες Αφρικανοί μετανάστες διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο



Ιανουάριος 8, 2014.

Ιερουσαλήμ.

 Περισσότεροι από 10.000 Αφρικανοί μετανάστες διαδήλωσαν έξω  από το Κοινοβούλιο του Ισραήλ (Κνεσέτ) την Τετάρτη, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα ζητώντας να αναγνωρισθούν ως πρόσφυγες και να έχουν την ελευθερία να εργασθούν νόμιμα χωρίς το φόβο της φυλάκισης.


Η παρουσία τους στο εβραϊκό κράτος, αναζωπύρωσε τη συναισθηματική φόρτιση σε επιζώντες από το Ολοκαύτωμα του Β’  Παγκόσμιου Πολέμου και τροφοδότησαν  συναισθηματικές πολιτικές συζητήσεις για αν πρέπει ή όχι να  τους παραχωρηθεί χείρα ανθρωπιστικής βοηθείας.

«Θέλω να τους πω (τους κυβερνούντες) ότι δεν πρέπει να μας φοβούνται, είμαστε ανθρώπινα όντα, όπως όλοι», είπε ένας ψηλός νέγρος 25 ετών από την Ερυθραία, ο οποίος δήλωσε το όνομα Μουλουγκιέτα, στο πρακτορείο Ρόιτερ.


Ο συνολικός αριθμός των Αφρικανών  μεταναστών είναι περίπου  60.000 και προέρχονται από την Ερυθραία και το Σουδάν και εισήλθαν χωρίς άδεια από τα αφύλαχτα σύνορα με την Αίγυπτο.

Οι Αφρικανοί έφεραν ένα πανό που έγραφε : «Το να είσαι μαύρος δεν είναι έγκλημα».

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr