Συρία: Οι Ισλαμιστές εκτέλεσαν στο Χαλέπι εννέα αιχμάλωτους


Ιανουάριος 8, 2014.

Έγκλημα πολέμου χαρακτήρισε τις δολοφονίες των εννέα αιχμαλώτων το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει έδρα το Λονδίνο.

Βηρυτός.

Πλάνα εκτέλεσης εννέα ανδρών με δεμένα μάτια παρουσιάστηκε σε βίντεο την Παρασκευή, μέσα σε λίμνη αίματος που φέρονται να εκτελέστηκαν από Ισλαμιστές αντάρτες στην περιοχή του Χαλεπίου, στη Συρία.


Το υλικό δημοσιεύθηκε από το Shahba Press, ένα δίκτυο ακτιβιστών στην περιοχή, όπου δείχνει εννέα άνδρες που πυροβολήθηκαν στο κεφάλι.

Στο βίντεο ακουγόντουσαν οι εκτελεστές που έλεγαν : «Αυτό γίνεται από το «Ισλαμικό Εμιράτο του Ιράκ και του Λεβάντε, είναι αποστάτες , δεν είναι μουσουλμάνοι».

Σύμφωνα με το δίκτυο της Shahba Press «δεκάδες κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, και δεκάδες εκτελέστηκαν τη Δευτέρα και την Τρίτη από το μαχητές του «Ισλαμικού κράτους του Ιράκ και της Λεβάντε», σε ένα νοσοκομείο στη γειτονιά Καντί Ασκάρ του Χαλεπίου, σημειώνει η λιβανική ‘Σταρ’.

--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr