H Τουρκία θα επεκτείνει το φράχτη σε όλο το μήκος των συνόρων με τη Συρία


Το "Duvar" στην περιοχή της Nusaybin
Ιανουάριος 8, 2014.

Άγκυρα.

Αξιωματούχοι  είπαν ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, έχει την επίβλεψη της κατασκευής ενός φράγματος ύψους τεσσάρων μέτρων  κατά μήκος των 900 χιλιομέτρων των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία.


Οι  αξιωματούχοι είπαν ότι ο φράχτης θα εμποδίσει τη διείσδυση  προσφύγων από τη Συρία, οι οποίοι έχουν φθάσει τις 600 χιλιάδες, κατά τη διάρκεια της σχεδόν τρία χρόνια σουνιτικής εξέγερσης κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Ο τοίχος θα κατασκευασθεί σε διάφορα στάδια και ακόμη δεν έχει αρχίσει σε όλο το μήκος των συνόρων», διευκρίνισε ο αξιωματούχος.


ΟΙ αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το έργο θα διαρκέσει τουλάχιστον τρία χρόνια. Είπαν ότι το σημερινό τοίχος ασφαλείας φθάνει τα 2,5 μέτρα και προς το παρόν είναι αρκετό για να εμποδίσει την είσοδο των προσφύγων.

Η Τουρκία έχει κατηγορηθεί ότι έγινε παράδεισος και προμηθευτής της σουνιτικής εξέγερσης στη Συρία.

Στις 2 Ιανουαρίου, η κυβέρνηση της Άγκυρας διέψευσε την κατάσχεση ενός φορτηγού φορτωμένο με όπλα για τη Συρία σε αποστολή  που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Αρωγής, το οποίο συνδέεται  με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το φορτηγό ήταν φορτωμένο με ενισχύσεις για την κοινότητα του Τουρκμενιστάν στη Συρία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Εφκάν Αλά.

--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr