Συρία: Η Ομάδα των Ένοπλων Γυναικών των Ισλαμιστών


Φεβρουάριος 6, 2014.

Οι σποραδικές πληροφορίες περί ομάδας γυναικών τζιχάντ επιβεβαιώθηκαν από την εφημερίδα ‘αλ Ράι αλ Γιουμ’ που αναφέρει για αυτήν,  ότι δημιουργήθηκε στη πόλη Ράκα και «ανήκει στο τρομοκρατικό κίνημα του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε».


Ο ομάδα ‘α Χανσάν’ αποτελείται από κορίτσια και γυναίκες ηλικίας από 18 έως 25 ετών και καταβάλλονται σε αυτές, ως μισθό,  κάτι λιγότερο από 200 δολάρια το μήνα.

Προς το παρόν κύρια ενασχόλησή τους είναι «ο έλεγχος των ανδρών ακτιβιστών που προσπαθούν να περάσουν από τα σημεία ελέγχου φορώντας γυναικεία ρούχα».

Η ομάδα έγινε, ήδη, ορατή στην Ράκα, στους δρόμους της και στα σημεία ελέγχου. Η ‘αλ Χανσάν, θα επιληφθεί όλες τις πτυχές της γυναικείας συμπεριφοράς στην πόλη της Ράκα.

Την ομάδα δημιούργησε η Ουμ Ριγιάν, η κυρία της Τυνησίας που έφθασε στη Συρία από το Ιράκ, μαζί με δεκάδες Ισλαμιστές του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε, αναφέρει η πηγή.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr