Σκόπια: «Δεν μπορούν να γίνουν διαπραγματεύσεις χωρίς λύση στο όνομα»


-Απόλυτος ο Κρίστιαν Ντανίελσον-

Φεβρουάριος 7, 2014.

«Ενθαρρύνουμε τα Σκόπια και την Ελλάδα να βρουν μια λύση στο όνομα, το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε την Παρασκευή η διευθυντής της Διεύθυνσης για τη Διεύρυνση, Christian Danielson,  προσθέτοντας ότι παρόλο που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  δεν αποτελεί μέρος αυτής της συζήτησης γιατί είναι ένα ζήτημα μεταξύ δύο γειτονικών χωρών, εντούτοις το ζήτημα αυτό πρέπει να επιλυθεί στη φάση της ολοκλήρωσης της χώρας.

«Καλούμε και τις δύο πλευρές να βρουν μια λύση στο όνομα. Μέχρι να βρουν αυτή τη λύση, εμείς ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε κάποια διαπραγμάτευση. Πρέπει να βρεθεί μια λύση στο όνομα», είπε ο Ντανίελσον σε ερώτηση που έγινε μετά τη διάλεξη του προς τους φοιτητές της Νομικής Σχολής των Σκοπίων, που είχε ως θέμα τις προκλήσεις της διεύρυνσης.


Επισημαίνεται ότι ο Christian Danielson είχε χθες σημαντικές συναντήσεις με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, τα πολιτικά κόμμα και ομάδες πολιτών, «στο πλαίσιο της συνέχισης του διαλόγου υψηλού επιπέδου μεταξύ της χώρας μας και της ΕΕ». Δήλωσε, ακόμη, ότι ο διάλογος δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις διαπραγματεύσεις, αλλά μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να εστιάσει την προσοχή της σε ορισμένα ζωτικά θέματα της ενσωμάτωσης, σύμφωνα με την Alpha.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr