Τουρκία και Βουλγαρία έκλεισαν τα σύνορά τους για τα φορτηγά


Φεβρουάριος 4, 2014.

Άγκυρα.

Μια διαφορά για τη διαμετακομιστική διάβαση μεταξύ της Τουρκίας  και της Βουλγαρίας, έφερε τις δύο χώρες στο να κλείσουν τα σύνορά τους στα φορτηγά, προτρέποντας, έτσι, στους Τούρκους μεταφορείς να αναζητήσουν εναλλακτικές διαδρομές.


Οι εντάσεις μεταξύ των γειτονικών χωρών εντάθηκαν όταν η Βουλγαρία έκδωσε μόνο 5.000 άδειες για μεταφορά, από τις 120 χιλιάδες που κατέθεσαν φορείς της Τουρκίας από την αρχή του έτους, σύμφωνα με την Hürriyet Daily News.
Η Τουρκία έκλεισε τα σύνορά της για τα φορτηγά της Βουλγαρίας στις 31 Ιανουαρίου, ως προειδοποίηση για το πρόβλημα με τις άδειες. Η Σόφια ανταποκρίθηκε την 1η Φεβρουαρίου με την απαγόρευση των τουρκικών φορτηγών να εισέλθουν στη Βουλγαρία.

Στα σύνορα των δύο χωρών έχει σχηματισθεί μια τεράστια ουρά από φορτηγά τα οποία περιμένουν διευθέτηση του προβλήματος για να περάσουν εκατέρωθεν.
Ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών, Lutfi Elvan, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Τουρκία θα ανοίξει τα σύνορά της, εφόσον η Βουλγαρία στείλει όλες τις απαραίτητες άδειες διέλευσης, προσθέτοντας ότι δεν είναι τίποτε το σοβαρό το κλείσιμο των συνόρων.

Για να ελαχιστοποιηθεί ο αντίκτυπος του αδιεξόδου με τη Βουλγαρία, ο υπουργός είπε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τις εξαγωγές μέσω των εναλλακτικών διαδρομών (από Ελλάδα).

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr