Κοσσυφοπέδιο: Απαγόρευση ηχείων στα τζαμιά


Φεβρουάριος 16, 2014.

Πρίστινα.

Το νομοσχέδιο για την προστασία από το θόρυβο, το οποίο προωθεί η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Οι περισσότερες ενστάσεις είναι για το άρθρο 4 , το οποίο περιλαμβάνει διατάξεις οι οποίες αναφέρονται για θορύβους σε θρησκευτικούς τόπους.


Εισηγητής του νόμου, σύμφωνα με την  «Koha Ditore»,  είναι ο υπουργός προστασίας του Κοινού και Γενικού Σχεδιασμού, Νταρντάν Γκάσι,  ο οποίος αντιμετώπισε πολλές επικρίσεις, αλλά ο ίδιος  ισχυρίζεται ότι το νομοσχέδιο δεν είναι εναντίον των Τζαμιών, ούτε κατά των Καμπαναριών, αλλά μόνο για την προστασία των υψηλών εντάσεων των θορύβων που διαχέονται από αυτά.

Για την επίλυση των εντάσεων,  δημιουργήθηκε μια ομάδα δέκα ατόμων, η οποία θα μεταβεί στην Τουρκία για να πληροφορηθεί εκ του σύνεγγυς πως μπορεί να υπάρξει λύση στο θέμα της έντασης του θορύβου από θρησκευτικά αντικείμενα, σημειώνει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr