Χιμάρα: Συνελήφθη βορειοηπειρώτης με φυλλάδια για τη Βόρειο Ήπειρο


Φεβρουάριος 15, 2014.

«Σήμερα, νωρίς το πρωί, η αλβανική αστυνομία συνέλαβε έναν Έλληνα πολίτη στη Χιμάρα στο σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός που συνελήφθη ονομάζεται Φίλιππος Δημογιάννης, ο οποίος στο κέντρο της Χιμάρας διένειμε φυλλάδια με εθνικιστικό περιεχόμενο για την 100η επέτειο της κήρυξης της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου.


Στα φυλλάδια που έριχνε στην πόλη, έγραφε μεταξύ άλλων, « Πριν από 100 χρόνια οι πρόγονοί μας έπραξαν το χρέος τους, εμείς τι κάνουμε;» ή « Σκλάβος είναι αυτός που περιμένει να τον απελευθερώσουν οι άλλοι- Εθνικός Σύλλογος ‘Βόρειος Ήπειρος 1914’»

«Σύμφωνα με ελληνικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επιβεβαιώνουν την είδηση- αυτή η ενέργεια από την αλβανική αστυνομία προς τους Βορειοηπειρώτες αποτελεί στέρηση των δικαιωμάτων τους να εορτάσουν με το δικό τους τρόπο μια ξεχωριστή στιγμή για αυτούς».

Και πιο κάτω γράφει το αλβανικό δημοσίευμα επικαλούμενο  τα ελληνικά ΜΜΕ:
 «Στην Ελλάδα δεν συνελήφθη κανείς για τα φυλλάδια  που έριξαν οι Αλβανοί στους δρόμους της Αθήνας για την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας».

Και ως κατακλείδα θα σημειώσει το αλβανικό δημοσίευμα:

«Κάθε 17η Φεβρουαρίου, οι ελληνικοί κύκλοι, δεν λησμονούν το 1914, όταν το μέρος που αποκαλούν «Βόρειος Ήπειρος», ανακήρυξε την ανεξαρτησία του και δημιούργησε μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό το Γιώργο Ζωγράφο, στο Αργυρόκαστρο. Με το πρωτόκολλο της Κέρκυρας αναγνωρίστηκε αυτή η γη ως Αυτόνομη κάτω από την κυριαρχία της Αλβανίας, αλλά ακυρώθηκε από τη Διάσκεψη των Πρέσβεων το 1921».

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr