Μαυροβούνιο: Βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις


Φεβρουάριος 15, 2014. βίντεο

Διαμαρτυρία με την ονομασία « Επανάσταση στο Μαυροβούνιο» διοργανώθηκε στην πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα, που πραγματοποιήθηκε με συνεχείς εκκλήσεις από το κοινωνικό δίκτυο ‘Facebook’ για έκφραση δυσαρέσκειας προς την κυβερνητική πολιτική, ζητώντας την αλλαγή της.


Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε αυθόρμητα, χωρίς άδεια από τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες επενέβησαν ρίχνοντας δακρυγόνα στο πλήθος.

Οι διαδηλωτές πέταξαν, στη συνέχεια πέτρες και κομμάτια μαρμάρων προς τους αστυνομικούς, ενώ έχουν αναφερθεί δεκάδες τραυματισμοί αστυνομικών και διαδηλωτών.

Μετά από τα πρόσφατα γεγονότα στη Βουλγαρία – Σόφια και στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, όπου οι διαδηλωτές  είχαν ως σύνθημα «Κλέφτες παραιτηθείτε», τώρα το σύνθημα ανέλαβαν και οι Μαυροβούνιοι που φώναζαν την ίδια φράση, ζητώντας «Αλλαγή» των πολιτικών και της πολιτικής.

Ένας από τους διοργανωτές της διαμαρτυρίας, ο Λιούμπο Βαράγκιτς, είπε ότι τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να γίνουν αλλαγές στο κράτος: 
«Θέλουμε να εργαστούμε και να ζήσουμε. Καλώ την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου και όλες τους βουλευτές να παραιτηθούν», είπε ο αγανακτισμένος πολίτης.

Βίντεο από τις διαδηλώσεις

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr