Ο Πούτιν κάλεσε για «Ολυμπιακή Εκεχειρία» στη Συρία




Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν (δ), με τον  πρόεδρο Τόμας Μπαχ (α) της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, σε δεξίωση πριν από την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, στις 7 Φεβρουαρίου 2014. REUTERS / Alexei Nikolsky


Φεβρουάριος 7, 2014.


 Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε τους ηγέτες της παγκόσμιας πολιτικής, των παγκόσμιων οργανώσεων και των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να πιέσουν από την πλευρά τους,  για ειρήνη στη Συρία, εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.

Σε ανοικτή επιστολή του που δημοσιεύθηκε σε πολλές εφημερίδες, ο Πούτιν, προτρέπει σε περίπου πενήντα παγκόσμιες φυσιογνωμίες να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στη Συρία για να δημιουργηθεί μια «Ολυμπιακή Εκεχειρία» στις συγκρούσεις στη χώρα.

«Αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναδεικνύουν τον καλύτερο ανθρωπισμό, στη Συρία αναδεικνύεται ο χειρότερος. Οι πιο ακριβείς αγώνες στην ιστορία θα λάβουν χώρα μέσα σε μια ανθρωπιστική κρίση που περνά η εποχή μας», ανέφερε στην επιστολή του, που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες Le Mond, The Financial Times  και τη ρωσική Novaya Gazeta.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η Ρωσία θα ηγηθεί μιας προσπάθειας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να διασφαλίζονται οι τοπικές εκεχειρίες, ώστε να δίνεται η δυνατότητα  παροχής  ανθρωπιστικής βοήθειας.

Αναφέρει επίσης τις προσπάθειες που καταβάλει η Ρωσία για την ειρήνη και την επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr