Η Ρωσία προσφέρει δωρεάν πανεπιστήμιο σε Βούλγαρους φοιτητές


Φεβρουάριος 26, 2014.

Η Ρωσία πληρώνει Βούλγαρους φοιτητές για να σπουδάσουν σε πανεπιστήμιά της. « Ενώ οι φοιτητές μας στη Βρετανία έχουν προβλήματα χρηματοδότησης της εκπαίδευσής τους, η Ρωσική Ομοσπονδία παρέχει εντελώς δωρεάν την ανωτέρα εκπαίδευση», σημειώνει το βουλγαρικό Κρος.


Η ανώτατη μάθηση χωρίς χρήματα παρέχεται σε οποιαδήποτε από τα 1000 πανεπιστήμια και πλέον των 200 ειδικοτήτων- αυτή είναι η προσφορά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Πάνω από όλα, πρέπει να πούμε ότι είναι δωρεάν το σύστημα της εκπαίδευσης. 
Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας που θα εγγραφεί θα κερδίσει. Πρώτον, οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν τα ρωσικά. Μπορείτε να μάθετε τη γλώσσα και στη Ρωσία, αλλά θα φύγει ένα έτος στην εκμάθηση της γλώσσας», εξηγεί ο Βίκτορ Μπαζένοφ, επικεφαλής της ρωσικής πρακτικής στη Βουλγαρία.

«Για τους νέους αποτελεί μια επένδυση, συγχρόνως και επένδυση στις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας. Πολλοί φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στη Ρωσία, τώρα εργάζονται στη Βουλγαρία και είναι πολύ γνωστοί στο επάγγελμά τους», προσθέτει ο Μπαζένοφ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr