Τουρκία: «Τα Ίμια στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης»




Φεβρουάριος 1, 2014

Η Ελλάδα και η Τουρκία είχαν φθάσει στο χείλος του πολέμου στις 26  Ιανουαρίου του 1995, λόγω της κρίσης στα Ίμια , που αποτέλεσε κύριο θέμα στα ελληνικό Τύπο για πρώτη φορά, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Για τις βραχονησίδες που βρίσκονται 4,5 μίλια ανοικτά της Αλικαρνασσού, οι δύο χώρες έφθασαν στα πρόθυρα του πολέμου, και για το θέμα αυτό παρουσιάζονται εικόνες και βίντεο 19 χρόνια μετά από την ελληνική τηλεόραση, το ελληνικό διαδίκτυο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται το σκάφος που μεταφέρει μια ομάδα που έχουν την ελληνική σημαία και λένε τον εθνικό ύμνο, στην ομάδα συμπεριλαμβάνονται και παιδιά. Το σκάφος συνοδεύθηκε από το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα.

Επιπρόσθετα, - αναφέρει το δημοσίευμα-  κατά τη διάρκεια της κρίσης των Ιμίων, τρεις αξιωματικοί σκοτώθηκαν από την πτώση του ελικοπτέρου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τις οικογένειες των απολεσθέντων, σημειώνει το δημοσίευμα.

Και παραθέτει το βίντεο:


--











Φωτό από το τούρκικο δημοσίευμα

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr