Σκόπια: Προεδρικές εκλογές στις 13 Απριλίου


Φεβρουάριος 1, 2014.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων, Τράικο Βελιανόφσκι ανακοίνωσε σήμερα την ημερομηνία της διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών.


«Σύμφωνα με τη συνταγματική υποχρέωση που έχω ως πρόεδρος του Κοινοβουλίου και σύμφωνα με τους όρους που καθορίζονται στον εκλογικό νόμο, υπέγραψα σήμερα την απόφαση για εκλογή προέδρου της χώρας. Η εκλογή του προέδρου γίνεται κατά τις τελευταίες 60 ημέρες της θητείας του προηγούμενου προέδρου.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι, στις 20 Απριλίου είναι η μεγάλη χριστιανική εορτή της Ανάστασης του Χριστού, με σεβασμό στα αισθήματα όλων των χριστιανών, προσέχοντας να μην συμπέσει ούτε ο πρώτος ούτε ο δεύτερος γύρος των εκλογών, αποφασίστηκε η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας στις 13 Απριλίου», ανακοίνωσε ο Βελιανόφσκι.

 Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση προς όλα τα κόμματα, υπεύθυνα και συνειδητά να καθοδηγηθούν από τις συνταγματικές και νομικές διατάξεις και με αξιοπρεπή τρόπο να δείξουν ότι ο πρωταρχικός στόχος είναι η ευημερία της χώρας.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr