Τουρκία: Επικρίσεις για τις αλλαγές στις μυστικές υπηρεσίες


Φεβρουάριος 22, 2014.

Άγκυρα.

Ο αρχηγός του Κόμματος του Εθνικιστικού Κινήματος, Ντεβλέ Μπασχτσελί, επέκρινε δριμύτατα τις νέες ρυθμίσεις που προωθούνται για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας- MIT.


Ο Μπαχτσελί σύμφωνα με αναφορά του τούρκικου καναλιού NTV,  τόνισε ότι «οι προτεινόμενες αλλαγές στο νόμο για την MIT, θα δημιουργήσουν προβλήματα και από κάθε άποψη είναι επικίνδυνες.

»Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θέλει να μετατρέψει την Υπηρεσία Πληροφοριών υπό την διαχείριση της αυλής του. Παρέχει νομικές εγγυήσεις σε υπηρεσίες που ασχολούνται με την τρομοκρατία», είπε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Πρόσθεσε, ακόμη ότι ο Ερντογάν, φέρνει την Τουρκία ένα βήμα από το χάος και ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός στρέφεται κατά της δωροδοκίας και της διαφθοράς, προσπαθώντας να αποφύγει τα βέλη εναντίον, δημιουργεί τώρα  ένα νόμο θα καλύπτει την κάθε παρανομία κατά του τουρκικού έθνους».

Το δημοσίευμα αναφέρεται, επίσης, στις προθέσεις του Ερντογάν να πάψει η Τουρκία θα θεωρεί την Κουρδικό Εργατικό Κόμμα – PKK, ως τρομοκρατική οργάνωση και σε αυτό ο Μπαχτσελί βρίσκεται κάθετα εναντίον του.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr