Ανησυχία Ισραήλ για δηλώσεις Τζον Κέρι


Ο Κέρι μίλησε για διεθνή μποϊκοτάζ στο Ισραήλ

Φεβρουάριος 2, 2014.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, ανοίγοντας την εβδομαδιαία συνεδρίαση της κυβέρνησης, δήλωσε ότι οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, σχετικά με ενδεχόμενο διεθνή μποϊκοτάζ στο Ισραήλ, σε περίπτωση αποτυχίας των ισραηλινο-παλαιστινιακών διαπραγματεύσεων.


«Οι προσπάθειες να μποϊκοτάρουν το κράτος του Ισραήλ, είναι ανήθικες και άδικες», δήλωσε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Νετανιάχου «οι προσπάθειες αυτές δεν επιτύχουν το σκοπό τους».

«Καμία πίεση δεν είναι σε θέση να μας πείσει να κάνουμε παραχωρήσεις σε θέματα που σχετίζονται με τα βασικά συμφέροντα του κράτους του Ισραήλ και ιδιαίτερα με την ασφάλεια των πολιτών της χώρας», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Ο υπουργός Ούρι Αριέλ, ενώπιον της κυβερνητικής συνεδρίασης εξέφρασε την έκπληξή του για τις δηλώσεις του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

«Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η θέση του Κέρι δεν είναι ισορροπημένη και νομίζω ότι χρειαζόμαστε έναν ουδέτερο μεσολαβητή που δεν θα θέτει σε κίνδυνο το Ισραήλ και να απειλεί με αποκλεισμό και απομόνωση», συνόψισε ο Αριέλ, σύμφωνα το ισραηλινό ‘9’.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr