Το Ιράν δοκίμασε κατευθυνόμενο με λέιζερ βαλλιστικό πύραυλο


Φεβρουάριος 12, 2014.

 Ιρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το υπουργείο Άμυνας επέβλεψε τη δοκιμή ενός κατευθυνόμενου με λέιζερ βαλλιστικού πυραύλου. Είπαν ότι το βλήμα ονομάζεται ‘Μπίνα’ και έχει σχεδιασθεί ώστε να εκτοξεύεται από αεροσκάφη και από το έδαφος.


Αξιωματούχοι τόνισαν ότι το Ιράν θα συνεχίσει την ανάπτυξη πυραύλων, παρά την πίεση των Δυτικών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προτείνει  να αντιμετωπιστούν τα πυραυλικά προγράμματα του Ιράν, ως μέρος μιας συνολικής συμφωνίας συμφιλίωσης.

«Τα αμυντικά θέματα που σχετίζονται με το Ιράν, δεν διαπραγματεύονται», δήλωσε ο Ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αρακχί, «Εμείς  δεν θα συζητήσουμε άλλο θέμα, εκτός από το φάκελο των πυρηνικών, στις διαπραγματεύσεις».

Το Ιράν  έχει, συχνά, αναφέρει ότι θα χρησιμοποιήσει τους νέους πυραύλους εναντίον των αντιπάλων. Στις 7 Φεβρουαρίου, η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε μια προσομοίωση ενός ιρανικού πυρηνικού  και μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος να επιτίθεται στο Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο ‘Bina’ θα μπορούσε να χτυπήσει σημαντικούς στόχους, όπως γέφυρες, τεθωρακισμένα οχήματα, τανκς και κτήρια ελέγχου εντολών», είπε ο Ιρανός υπουργός Άμυνας, Χουσεΐν Ντεχκάν.

Ο ίδιος ανέφερε στις 10 Φεβρουαρίου ότι ένας βαλλιστικός πύραυλος επιφανείας-επιφανείας με κεφαλή κατακερματισμού δοκιμάστηκε. Δήλωσε, μάλιστα, ότι το βλήμα είναι ένα σύστημα νέας γενιάς με πολλαπλές κεφαλές και θα μπορούσε να διαπεράσει οποιαδήποτε ομπρέλα πυραυλικής άμυνας του Ισραήλ και των ΗΠΑ.
«Έχει τη δυνατότητα αποφυγής του συστήματος της αντιπυραυλικής άμυνας του εχθρού, με ικανότητα να καταστρέψει τεράστιους  πολλαπλούς στόχους», δήλωσε εκ νέου στις 11 Φεβρουαρίου.

Όπως επισημαίνεται, το καθεστώς του Ιράν έχει επιβεβαιώσει ότι η «επαναπροσέγγιση» με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν έχει αλλάξει τους στρατηγικούς του στόχους.

«Και οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι περιφερειακές της μαριονέτες και το μαντρόσκυλό τους, που την φρουρούν, όπως το σιωνιστικό καθεστώς, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η απάντηση του ιρανικού έθνους σε κάθε είδους επιθετικότητα ή απειλές, η απάντησή μας θα είναι η εσωτερική τους κατάρρευση», δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ .


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr