Τούρκοι: “Το Ολυμπιακό χωριό χτίσθηκε στα αιματοβαμμένα χώματα του Σότσι”




Φεβρουάριος 7, 2014.

Οι Τούρκοι συνεχίζουν, απτόητοι, να βγάζουν τη χολή τους κατά των Ρώσων και των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, της Μαύρης Θάλασσας.

Έτσι:


»Τώρα που η Ρωσία φιλοξενεί τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στο Σότσι, οι Τσερκέζοι θυμούνται τις εκατοντάδες χιλιάδες των ανθρώπων τους, οι οποίοι σφαγιάστηκαν και αναγκάστηκαν από το Ρώσο τσάρο, να φύγουν από την πατρίδα τους τη δεκαετία του 1860.

»Στις 4 Ιουλίου 2007, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή συγκεντρώθηκε στη Γουατεμάλα και χορήγησε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στη ρωσική πόλη Σότσι. Ενώ άλλοι, γιόρταζαν το γεγονός, λέγοντας ότι οι αγώνες θα ανοίξουν μια θύρα στο μέλλον της Ρωσίας, άλλοι συζητούσαν την απόφαση της χορήγησης των παιχνιδιών σε μια πόλη που κάποτε ήταν το επίκεντρο της Κιρκασιανής γενοκτονίας.

»Το Σότσι ήταν κάποτε η πατρίδα σε πάνω από 1,5 εκατομμύρια Τσερκέζων που σκοτώθηκαν ή εξορίστηκαν από τη γη τους.

»Το Ολυμπιακό Χωριό κτίσθηκε στην περιοχή Kbaada, η οποία μετονομάστηκε Kranyaa Polyana, μετά την εξορία του λαού των Κιρκάσιων, που γνώριζαν την περιοχή με το όνομα Kizil Cayir.  Σήμερα, ωστόσο, τα αιματοβαμμένα χώματα του Σότσι, ειρωνικά, φιλοξενούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που υποτίθεται ότι είναι σύμβολο της παγκόσμιας ειρήνης».

Αυτά  γράφει το τούρκικο δημοσίευμα και συνεχίζει με παρέμβαση στην ιστορία της περιοχής από το 1856 με τον κριμαϊκό πόλεμο και μετά και καταλήγει:

«Ο διάσημος (Τούρκος) ιστορικός Κεμάλ Καπράτ, υποδεικνύει ότι ο αριθμός των Τσερκέζων που εξορίστηκαν στην εικοσαετία της ρωσικής κυριαρχίας στην περιοχή ήταν περίπου δύο εκατομμύρια, ενώ ο αριθμός που έφθασε στο Οθωμανικό Κράτος ήταν περίπου  1,5 εκατομμύρια. Οι Τσερκέζοι έφθασαν στα ασφαλή οθωμανικά λιμάνια και τοποθετήθηκαν σε στρατόπεδα στο εσωτερικό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπως είναι η Ανατολία, η Θράκη, τα Βαλκάνια, το Ιράκ, η Συρία και η Ιορδανία», σημειώνει το Dunya Bulteni.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr