Η Τουρκία βλέπει την Αλβανία ως μεγάλο σύμμαχό της


Φεβρουάριος 12, 2014.

Η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Μίμη Κονχέλι, πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα, μετά από πρόσκληση του ομολόγου της, Ισμέτ Γιλμάζ.


Στη συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας η Αλβανή υπουργός υπογράμμισε το πολύ καλό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και συζητήθηκε η εξεύρεση πιθανών τρόπων ώστε να ωθηθούν περαιτέρω.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, δήλωσε ότι η Τουρκία βλέπει την Αλβανία, ως βασικό εταίρο και μεγάλο σύμμαχό της. Σε αυτό το πλαίσιο για λογαριασμό της τουρκικής κυβέρνησης, ο Ισμέτ Γιλμάζ διαβεβαίωσε την αδιαμφισβήτητη υποστήριξη της Τουρκίας προς την Αλβανία για το καθεστώς της υποψήφιας χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δύο ανώτεροι αξιωματούχοι συζήτησαν για την άμυνα με συγκεκριμένα για την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Τονίστηκε ότι στην Τουρκία έχουν τελειώσει τη στρατιωτική σχολή 2.500  Αλβανοί σπουδαστές  από το 1992 και μετά, ενώ σήμερα 86 Αλβανοί φοιτούν στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας.

Ο Μίμη Κοντχέλι συναντήθηκε, επίσης, με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Νεσντέτ Όζελ.

Η Αλβανή υπουργός, νωρίτερα, είχα καταθέσει στεφάνι το μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, όπως ανακοίνωσε το (αλβανικό) υπουργείο Άμυνας.

--Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr