Στενότερη η συνεργασία Σκοπίων-Βελιγραδίου


Φεβρουάριος 22, 2014.

Τα Σκόπια και το Βελιγράδι μοιράζονται πολλούς κοινούς στόχους, συμπεριλαμβανομένου της ευρωπαϊκής προοπτικής, όπως τόνισαν την Τετάρτη στο Βελιγράδι οι υπουργοί Εξωτερικών της Σερβίας και του Νοτιοσλαβικού κράτους, Ιβάν Μάρκτιτς και Νίκολα Πόποσκι αντίστοιχα.


«Οι σχέσεις μας είναι ασυνήθιστα καλές και είμαστε αποφασισμένοι να τις ενισχύσουμε με κάθε τρόπο , κυρίως με μελλοντικές κοινές δραστηριότητες των δύο κυβερνήσεων, δήλωσε ο Μάρκιτς στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πόποσκι.

Ο Μάρκιτς υπενθύμισε ότι το Βελιγράδι και τα Σκόπια πέρυσι είχαν διοργανώσει την πρώτη κοινή συνεδρίαση των δύο κυβερνήσεων και η επόμενη προγραμματίζεται να γίνει κατά το δεύτερο εξάμηνο φέτος.

 Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμη ότι η Σερβία και τα Σκόπια έχουν ένα υψηλό επίπεδο εμπορίου και ο στόχος είναι να φθάσει το 1 δις ευρώ ετησίως.

Οι δύο υπουργοί υπέγραψαν συμφωνία για την επικύρωση των διπλωμάτων ή την αμοιβαία αναγνώριση των διπλωμάτων των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και των δύο χωρών.

Κατά την επίσκεψή στο Βελιγράδι ο Νίκολα Πόποσκι συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Σερβίας, αναφέρει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr