Συρία: Ρίχνουν τρόφιμα από αεροπλάνα στις βόρειες περιοχές


Φεβρουάριος 5, 2014.

Μέσω του Παγκόσμιου Επισιτιστικού προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, έχει αρχίσει η επισιτιστική βοήθεια στη βόρεια Συρία από τον αέρα, καθώς η παράδοσή τους  από το έδαφος είναι σχεδόν αδύνατη, σύμφωνα με το Channel News Asia.


“Τα τρόφιμα θα είναι σχεδόν για όλους τους 30.000 εκτοπισμένους που εδώ και ένα μήνα βρίσκονται μεταξύ του Ιράκ και την Καμίσι της βόρειας Συρίας», είπε η εκπρόσωπος του προγράμματος, Elizabeth Birsa.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα θα ριχθούν πάνω από 400 τόνοι τροφίμων, είδη ένδυσης και είδη υγιεινής για τα παιδιά που παρέχονται από τον οργανισμό του ΟΗΕ, UNICEF και το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

«Υπάρχει μια τεράστια έλλειψη κεφαλαίων, παρά τις εκκλήσεις που κάναμε για τη συγκέντρωση 2,3 δις δολαρίων. Έχουμε συλλέξει μόνο το 6,8%», είπε ο Τζενς  Λέρκε, εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου των Ηνωμένων Εθνών.

Οι τρεις μεγάλοι δωρητές για τη Συρία είναι οι ΗΠΑ με 82 εκατ. δολάρια, το Ηνωμένο Βασίλειο με 49 εκατ. και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με 14 εκατ. δολάρια, σημειώνει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr