Utrinski: Οι Έλληνες κομμουνιστές ζητούν να αλλάξει το σύνταγμα της πΓΔΜ


Φεβρουάριος 4, 2014.

Πλήγμα από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας- σύμφωνα με αυτούς, υπάρχει αλυτρωτισμός των Σκοπιανών προς την Ελλάδα. Ο νέος ηγέτης του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του  στην εκπομπή «πρώτο πρόσωπο» δήλωσε ότι το όνομα της χώρας δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα, αλλά, καθίσταται μεγάλη ανάγκη να αλλαχθεί το σύνταγμα των Σκοπίων και να απαλειφθούν οι τάσεις αλυτρωτισμού προς την Ελλάδα.


«Σχετικά με το όνομα, η θέση μας είναι γνωστή από το 1991. Δεν αποτελεί το κύριο θέμα μας, όπως είναι η τροποποίηση του Συντάγματος, ώστε να αλλάξει ολόκληρη η ιστορία του σκοπιανού αλυτρωτισμού, με τα κηρύγματα αλυτρωτισμού  και τις αλυτρωτικές βλέψεις της άρχουσας τάξης και όλων όσων βρίσκονται πίσω και γύρω από αυτούς, όπως είναι το ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία και άλλοι που έχουν συμφέρον και αναζητούν να βρουν διέξοδο στο Αιγαίο και ενδεχομένως έχουν εδαφικές διεκδικήσεις ή κάτι άλλο. Αυτός είναι ο κίνδυνος, όχι το όνομα», είπε ο Κουτσούμπας.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι όταν ξεπεραστούν τα προβλήματα του Συντάγματος των Σκοπίων, το  όνομα θα μπορούσε να επιλυθεί με συμβιβασμούς από τις δύο πλευρές.

«Το όνομα θα μπορούσε να επιλυθεί, με συμβιβασμούς και από τις δυο πλευρές, γιατί αυτή η χώρα αποκαλούνταν ως  Διοικητική Ενότητα  Μακεδονίας, όταν ήταν μέρος της Γιουγκοσλαβίας», είπε ο Κουτσούμπας.

 Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας, -συνεχίζει το δημοσίευμα- σπάνια παρεμβαίνει στις συζητήσεις σχετικά με την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, λόγω του ότι τίθεται κατά αυτών των διεθνών οργανισμών.

Άλλωστε, τα ελληνικά κόμματα, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κομμουνιστικό Κόμμα συμφωνούν με τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής διπλωματίας ή στηρίζουν την ελληνική πρόταση για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Επιπλέον, - γράφει ο συντάκτης της Ούτρινσκι- τη χρονιά που πέρασε ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε να επικρίνει δυνατά τον αλυτρωτισμό της κυβέρνησής μας, ταυτιζόμενος με τις φιλελεύθερες θέσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, όσον αφορά τη διαφορά του ονόματος της χώρας μας.



--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr