Τουρκία: 184 παιδιά σκοτώθηκαν σε διαμαρτυρίες επί κυβερνήσεων Ερντογάν...


Μάρτιος 14, 2014.

Θλιβερό ιστορικό  αποτελούν  οι θάνατοι των παιδιών  στη διάρκεια των ταραχών και των διαμαρτυριών στην Τουρκία από την αρχή της διακυβέρνησης του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το 2002, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής γενικός πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Sezgin Tanrıkulu, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι NTV.


O Tanrıkulu προέβη στην ανακοίνωση αυτή, με αφορμή την κηδεία του 15χρονου Berkin Elvan, που ήταν σε κώμα επί εννέα μήνες έπειτα από χτύπημα, κάψουλας δακρυγόνου της αστυνομίας, στο κεφάλι του.

«184 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στην Τουρκία, επί κυβερνήσεως του κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του σημερινού πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», είπε ο Τούρκος πολιτικός και απαρίθμησε ένα προς ένα τα  παιδιά που σκοτώθηκαν  σε ταραχές στην Τουρκία, των οποίων οι περιπτώσεις δεν εξιχνιάστηκαν  ή παραμελήθηκαν  από τις δικαστικές αρχές.

 «Στο Μαρντίν, στην Προύσα, στο Εσκίχεχιρ, δολοφονήθηκαν παιδιά  που κατά τη δίκη που ακολούθησε αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί», επεσήμανε.
«Αυτή είναι η διακυβέρνηση του κόμματος της «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» είπε χαρακτηριστικά ο πολιτικός της αντιπολίτευσης.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr