Σκόπια: Πάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία και λογαριασμοί των εταιριών που συνδέονται με την ΑΚΤΩΡ


Μάρτιος 13, 2014.

Σκόπια.

Μετά τις καταγγελίες του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος των Σκοπίων- SDSM, για οικονομικές ατασθαλίες μεγάλου μεγέθους σε κατασκευαστικές εταιρείες στις οποίες εμπλέκεται και η ΑΚΤΩΡ, η Εισαγγελία  έδωσε εντολή να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία των δύο εταιριών που συνδέονται στην υπόθεση.


«Η Εισαγγελία, ξεκίνησε προδικαστική διαδικασία στην υπόθεση «Άκτωρ» και προέβη σε προσωρινό μέτρο ώστε να εμποδίσει τη διαρροή των περιουσιακών στοιχείων και τους λογαριασμούς των δύο εταιρειών στα Σκόπια».

Το Γραφείο Πρόληψης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Πράξεις, υπέβαλε, χθες, έκθεση στην εισαγγελική αρχή για ύποπτες συναλλαγές και η πρόταση υποβλήθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο και επιβλήθηκε προσωρινή απαγόρευση  για τις ιδιοκτησίες ορισμένων εταιρειών και των λογαριασμών τους, όπως δήλωσε ο γενικός Εισαγγελέας Μάρκο Ζβερλέφσκι στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η υπουργός Γκορντάνα Γιανκουλόφσκα, αναφερόμενη στους ισχυρισμούς του SDSM για την υπόθεση αυτή, δήλωσε ότι υπάρχουν πάρα πολλές συγκυρίες, για να χαρακτηριστεί αυτό που παρουσίασε η αντιπολίτευση, ως σύμπτωση.

«Ο χρόνος, όπως πάντα, θα δείξει ποιος  ήταν ο πραγματικό σκοπός και τα κίνητρα εκείνων που ενεργούν με αυτόν τον τρόπο στο δημόσιο και οι θεσμοί θα απαντήσουν εντός των αρμοδιοτήτων τους», είπε η Γιανκουλόφσκα.

Σε σχέση με την υπόθεση ‘Άκτωρ’, η Υπηρεσία Οικονομικών Πληροφοριών, σε δήλωσή της χθες, ισχυρίστηκε ότι είχε λάβει έγκαιρα όλα τα μέτρα σύμφωνα με τις συμβάσεις και τις δράσεις και ότι μετά τη λήψη των αρχικών πορισμάτων της 11ης Νοεμβρίου 2013, άνοιξε το θέμα ενεργώντας με αποφασιστικότητα για τον καθορισμό ευθυνών.

Η Υπηρεσία παρότρυνε το θέμα αυτό να μην πολιτικοποιηθεί.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr