ΗΠΑ: Επιβολή κυρώσεων σε Γιανουκόβιτς, Κωνσταντίνοφ και Αξιόνοφ


Μάρτιος 17, 2014.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, υπέγραψε διάταγμα για το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου της Κριμαίας, Βλαντιμίρ Κωνσταντίνοφ, τον πρωθυπουργό Σεργκέι Αξιόνοφ και τον έκπτωτο πρόεδρο της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.


Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι στο διάταγμα καταγράφονταν ονόματα και Ρώσων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένων της Βαλεντίνα Ματβιένκο, Ντμίτρι Ρογκόζιν, Βλαντισλάβ Σουρκόφ και Έλενα Μιζουλίνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι οι κυρώσεις στοχεύουν σε όλους εκείνους «που με τις πράξεις τους υπονόμευσαν τις δημοκρατικές διαδικασίες στην Ουκρανία, απειλώντας την ασφάλεια και τη σταθερότητα, καθώς και την υπεξαίρεση περιουσιακών στοιχείων της».

Νωρίτερα, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν για κυρώσεις κατά 21 αξιωματούχων από τη Ρωσία και την Ουκρανία.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει 10 βουλευτές της Κρατικής Δούμας και του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

«Ο κατάλογος περιλαμβάνει οκτώ ανώτερους πολιτικούς από την Κριμαία, 10 άτομα από τη Ρωσία-εκπροσώπους της Κρατικής Δούμας και του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Επίσης, σε αυτήν τη λίστα περιλαμβάνονται τρεις Ρώσοι στρατιωτικοί, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας», σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φράνγκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr