Τουρκία: Στο προεκλογικό παιχνίδι μπήκε η κατάρριψη του αεροσκάφους της Συρίας


Μάρτιος 23, 2014.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ‘Αλ Μανάρ’ που πρόσκειται στην ομάδα Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων ότι το αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας κατερρίφθη από πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από την Τουρκία.


Επίσης το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το αεροσκάφος πυροβολήθηκε από την τουρκική πλευρά των συνόρων.

Εξάλλου, η Δαμασκός αρνείται ότι το στρατιωτικό αεροσκάφος της κατερρίφθη επειδή εισχώρησε στον τουρκικό εναέριο χώρο.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Συρίας, ανέφερε ότι η τουρκική αεράμυνα κατέρριψε το αεροπλάνο τη στιγμή που επρόκειτο αν επιτεθεί στις δυνάμεις της ένοπλης αντιπολίτευσης στην επαρχία της Συρίας, Λατάκεια. Μια πράξη που η Συρία καθόρισε ως «κραυγαλέα πράξη επίθεσης».

Σύμφωνα με το υπουργείο ο πιλότος κατάφερε να εκτοξευθεί από το αεροσκάφος, όπως σημειώνει και η ρωσική «Γκαζέτα».

Στο μεταξύ ο Τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας στο Κοτσάελι, τόνισε στην προεκλογική ομιλία του, ότι η αντίδραση της Τουρκίας σε κάθε παραβίαση του εναέριου χώρου  της θα είναι σκληρή. Μετέφερε, όμως τα πράγματα διαφορετικά. Είπε ότι το συριακό αεροσκάφος χτυπήθηκε από τουρκικά F-16.

«Ένα αεροπλάνο της Συρίας παραβίασε τον εναέριο χώρο μας. Τα δικά μας F-16 απογειώθηκαν και χτύπησαν το αεροπλάνο. Γιατί;  Γιατί δεν θα ανεχθούμε παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου και η απάντησή μας θα είναι σκληρή», είπε προς τους υποστηρικτές του στην προεκλογική συγκέντρωση στο Κοτσάελι, σημειώνει το Dunya Bulteni.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr